Samen Zoeken gaat helpen bij vermissing

Ontwikkeling digitale hulp bij zoekacties

Samen zoeken

Elk jaar worden 40.000 mensen als vermist opgegeven, waarvan de meeste gelukkig binnen 24 uur worden teruggevonden. Snel handelen is cruciaal voor een positieve afloop. De Politie wil, maar kan niet altijd direct in actie komen, gezien het groot aantal meldingen.

Met Samen Zoeken (nu een functionerend prototype, als het aan ons ligt daarna een app) wil de Politie digitale ondersteuning bieden zodat mensen direct aan de slag kunnen. In no-time kan een zoekactie opgezet en geleid worden, en kunnen vrijwillige zoekers bijdragen. Met Samen Zoeken helpen mensen elkaar, dat zoekt zeker zo vlug.
Sarea_1

Serieuze hulp is dichtbij

Niemand is voorbereid op een vermissing. Samen Zoeken geeft informatie over waar het best gezocht kan worden, en hoe. Dit is handig voor de coördinator en de zoekers die vrijwillig helpen.

Het coördineren van een zoekactie is een opgave die onder grote druk gedaan wordt. Ga er maar aan staan. Met Samen Zoeken krijgt de gebruiker overzicht in waar gezocht is, en waar nog niet. Indien nodig kan de coördinator zoekers extra aansturen.

Sarea_2

Design Sprintend naar de oplossing

Sarea is een app in wording. We zijn er maar druk mee. Design sprintend hebben we met de Politie voortgeborduurd op het idee, en gevalideerd met de doelgroep. Met succes.

Sarea_Quote

De volgende stap: het uitwerken van de oplossing in een functioneel prototype waarmee tijdens een kleinschalige pilot de technische werking wordt getoetst. We leveren hier niet alleen de technische kennis, maar dragen ook bij aan de test en doorontwikkeling met nieuwe features.

Sarea_3
Sarea_4
Benieuwd wat Clockwork voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op met Martin.

Martin Koersen

Martin Koersen

Managing Director

Ontdek meer cases

Baker McKenzie

Wervingscampagne voor nieuw talent.

Bekijk de case

Tommie leert je met geld omgaan

Financieel maatje voor in je broekzak.

Bekijk de case