ICT in dienst van mensen, niet andersom. Dat is altijd het vertrekpunt maar bij de ontwikkeling van Quli waren we hier nog bewuster mee bezig. Hoe helpen we de groeiende groep mensen die zorg nodig hebben om zoveel mogelijk zelf te doen, zonder steeds maar met hun ziekte of beperking bezig te zijn? Door techniek in te zetten die het makkelijker maakt om voor jezelf te zorgen.

Dagprogramma’s opzetten voor meer structuur en rust, een zorgdossier waardoor je niet bij ieder consult opnieuw je verhaal hoeft te doen, je mood delen zodat je jouw naasten pro-actief kunt laten weten hoe het met je gaat.

Quli is nieuw, innovatief en sinds de uitrol in 2014 steeds in ontwikkeling. Samen met zorginstellingen, patiënten, naasten en specialisten. Net zo lang tot we iedereen die het nodig heeft, hebben geholpen.

 

 

 

 

Quli helpt je en laat je 'leven', zodat de ziekte niet overheerst.

- Dirk-Jan van der Pol, PM Quli en patiënt


Aanpak

Quli is voor ons een voorbeeld hoe we co-creatief kunnen werken. Er was geen sprake van een klant/bureau relatie. Sterker nog, we zijn samen in de corporatie gestapt die de eerste versie van Quli heeft ontwikkeld. Een hecht team waar beslissers, product owners, designers, techies en gebruikers dicht bij elkaar zaten.