Niemand is graag bezig met zijn pensioen. Toch is het wel verstandig om zo nu en dan te checken hoe je ervoor staat. En gelukkig kun je dat heel makkelijk en snel te doen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Samen met Stichting Pensioenregister (SPR) ontwikkelden wij de campagne 'Even snel je pensioen checken? Wel zo makkelijk!'.

Om het gemak te laten zien gebruiken we herkenbare alledaagse situaties, die 'moeilijker zijn dan even snel je pensioen checken': last minute een oppas vinden, je relatie spannend houden, koken zoals Jamie en nog zo'n 15 andere uitingen op Radio, Online en Outdoor. Alles om te zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders even checken hoe ze ervoor staan.

Strategie

Het checken van je opgebouwde pensioen is supermakkelijk en laagdrempelig. Geen verplichtingen, we maken het zo laagdrempelig en luchtig mogelijk.

Concept

Even snel je pensioen checken? Wel zo makkelijk!

 

 

 

Door de boodschap over het inkomen van later (vaak toch een ver-van-je-bed-show) te verbinden met situaties die mensen op dit moment in hun leven ervaren, krijgt 'pensioen' een positieve bijklank. Met de invalshoek 'Dingen die moeilijker zijn dan je pensioen checken...' leverde Clockwork een communicatieconcept waar we als stichting en sector de komende 2 tot 3 jaar heel goed mee vooruit kunnen.

- Résalieke Vlieger, Stichting Pensioenregister